Salvia_MysticSpireBlueNaraSida

Stor Daggsalvia

Salvia ´Mystic Spires Blue´

En ettårig Salvia, begåvad med det där lilla extra! Med sina långa, mystiska, axlika och intensivt blå blomställningar i toppen av stjälken har namngivningen varit lika enkel som självklar. Blommorna är verkligen iögonfallande, med sin mustigt blålila färg gläder de både oss och djurlivet långt in på hösten. Blommorna är viktiga för trädgårdens flygfän, de utgör en av de bästa restauranger såväl för sommarens färgglada fjärilar som för de honungsproducerande bina. Salvians doftande blad är taggigt äggrunda, grågröna och glänser silverskimrande i solen.

Salvian, planterad i kruka blir runt 60 cm hög, i jorden högre, och trivs såväl solitärt som samplanterad med andra ettåriga växter. Stylisten rekommenderar Snöflinga, Surfinia eller Småpetunia i blått och vitt. För dig som vill ha det lite udda – prova Angelonia och kontrasterande bladväxter.

Salvian är lättskött, den blommar oavbrutet utan att du behöver klippa bort avblommat. Trädgårdsmästaren råder dig tillföra näring kontinuerligt och vattna med jämna mellanrum, även om den kan utsättas för både torka och höga temperaturer.

(Källa: http://aretssommarblomma.se/)

Annons