Nu är trädgårdssäsongen officiellt igång för nu har årsmötet gått av stapeln.

Vi var trettio stycken medlemmar inklusive styrelsen som mötte upp i bygdegården i Nybyn i torsdags kväll.

Mötet inleddes med en fantastiskt inspirerande föreläsning av Bengt Wennstig från Triloba trädgård, https://www.trilobatradgard.se/. Han berättade om trädgårdsdesign och visade bilder från deras vackra trädgård i Hortlax.

 

Efter föreläsningen bjöds medlemmarna på smarriga dajmsnittar och wienerkaka som bakats av Julia Nordlund.

 

 

 

Sedan var det dags för årsmötet.

Bland annat berättade vår kassör Christine Eliasson om att alla som är medlem i Granngårdens kundklubb kan välja att skänka motsvarande poäng, som man själv får vid sina köp, till Alterdalens trädgårdssällskap.  Dessa poäng omvandlas sedan till bonuscheckar som föreningen kan använda vid inköp av exempelvis jord, gödsel, plantor, krukor o.s.v. Intresse för detta kunde anmälas under mötet till Christine men det går även att säga till om detta i butik. 

Det kommer att anordnas en del aktiviteter även i år:

  • 5:e juni kl. 18.00 blir det trivselkväll på Annicas handelsträdgård. Vi äter middag tillsammans där och det finns möjlighet att handla under kvällen. Läs gärna om fjolårets trivselkväll på Annikas handelsträdgård här. Anmälan till detta görs till någon i styrelsen senast 29/5.
  • 6:e juni är det den traditionsenliga fixardagen på bruket. I samband med detta anordnar vi plantbyte där alla som vill tar med plantor till försäljning för tio kronor styck. Vinsten går till inköp av jord, gödsel, krukor, blommor o.s.v. under sommaren
  • Under juni månad någon gång ska sommarblommorna, som vi får av kommunen, hämtas och planteras. Information om detta kommer när vi vet när vi får dem.
  • Den 11:e augusti kl. 15.00 planeras en trädgårdsutflykt till Christine Eliasson i Rosvik. Deltagarna kommer att bjudas på mat och vi får njuta av Christines trädgård och planteringar. Anmälan till någon i styrelsen senast 5/8.
  • Svampplockningsutflykt kommer att anordnas även i år under hösten. Mer information om detta kommer närmare.

Årsmötesprotokollet går att läsa i sin helhet här.

Efter årsmötet hölls det populära lotteriet och vinstbordet var som vanligt fyllt till brädden av fina, medhavda vinster. De flesta fick nog gå hem med minst en vinst även om en i styrelsen kammade hem storkovan detta år.

Tack för ett trevligt årsmöte!

Annons