Den 17:e juli träffades sju stycken entusiastiska deltagare hos Tine för att prova på pilflätning under skicklig ledning av Gro, som är en erfaren pilflätare och som transporterat upp en massa pil och tillbehör ända från Norge.

Det var en varm dag och vi försökte hålla oss i skuggan så gott det gick och pilen fick hållas fuktig med våta påslakan för att inte torka ut i värmen.

Alla flätade samma sak, ett växtstöd som kan användas till klätterväxter att slingra sig i eller bara som dekoration i trädgården.

Vid lunchtid tog vi paus och åt paj som hämtats från sommarkiosken och till det en sommarsallad på ingredienser från Tines trädgård. Till kaffet blev det Tines nyplockade och supergoda jordgubbar.

Vi fortsatte ytterligare några timmar efter lunch och efter en hel dags flätande  fick vi som deltagit gå hem med var sitt personliga växtstöd. Alla blev verkligen jättefina!

Tack för en supertrevlig dag till alla inblandade och speciellt till Gro som delade med sig av sin kunskap! Vilket härligt sommarminne att bära med sig nu när hösten kommit.

Annons