Idag har fyra från styrelsen samlats och planterat sommarblommorna som vi årligen får av kommunen. Mellan regnskurar, blandat med sol och åska som mullrade i fjärran planterade vi blommor vid sommarkiosken, minigolfbanan, badstranden samt vid överfartsvägen på norra sidan, i Holmträsk och i Altergård.

I år var temat för kommunens sommarblommor ”Arabiska nätter”.

I Piteå-Tidningen kunde man i veckan läsa följande om temat:

”Murrigt, mustigt och djupa färger med accenter i orange, så kommer årets sommarblommor i Piteå att se ut. – Tänk lite ”tusen och en natt” Det blir mycket mörka, orientaliska färger och lite stänk av silver, berättar Ulrika Bohman, stadsträdgårdsmästare vid Piteå kommun. Det blir en stark kontrast mot fjolåret, då temat var ”Midvintersaga” och gick i dova pasteller, vitt och silver.”

Bland annat fick vi i år verbenor, blomstertobak. tagetes och ricin. Plantorna var vid hämtning tyvärr i rätt dåligt skick men vi hoppas att de hämtar sig och kommer att blomma färgglatt i sommar.

Trädgårdssällskapet har för övrigt även bytt ut några av de större krukorna som gjort sitt och kommer också köpa in växter till de mindre krukorna på altanen vid sommarkiosken.

Uppdatering kommer senare i sommar av hur blommorna tagit sig.

Annons