IMG_3430

Igår kväll den 16:e maj hölls trädgårdssällskapets årsmöte 2018.

 

29 stycken medlemmar inklusive styrelsen mötte upp i bygdegården, Nybyn.

Bl.a. dryftades stadgeändringar då antalet revisorer minskades från två till en och därmed avtackades Margareta H. T. för sin insats som revisor de senaste åren med en vacker hängpetunia.

Det planeras en hel del trevliga aktiviteter under detta år och eftersom vi i fjol fick pengar från Sparbankens personalmiljon (se Årsmöte 2017) så kommer medlemmarna att bjudas på dessa. De aktiviteter som planeras är:

  • Buffé på Annicas Handelsträdgård måndagen 28/5 kl. 18.00 (se separat inlägg för mer information).
  • Den årliga städdagen på bruket 6/6 där vi träffas och städar vid kiosken, minigolfbanan och badstranden. I samband med detta anordnar trädgårdssällskapet plantbytardag där alla tar med plantor, växter, sticklingar m.m. Kostanad 10 kr/planta och vinsten går oavkortat till inköp av jord, gödsel, krukor o.s.v. som behövs till planteringar i bygden.
  • Plantering av sommarblommor. Som vanligt kommer vi få sommarblommor från kommunen som vi ska plantera och arrangera i planteringar vid överfartsvägen, i Holmträsk och Altergård och vid bruket, sommarkiosken och minigolfbanan. Tid för detta meddelas närmare. Det beslutades under mötet att krukan i Holmträsk kommer att flyttas till bättre läge.
  • Pilflätningskurs med Gro Stubdal från Norge under v. 29 eller 30. Pil kommer att fraktas hit och deltagarna tar med egen sekatör och kniv. Meddelande och tid och plats kommer närmare.
  • Svampplockningsutflykt under hösten planeras även i år. Annonsering om detta kommer närmare.
  • Skördefest med surströmming onsdagen 10/10 18.00. I samband med detta planeras ev. föreläsning.

 

IMG_3425IMG_3431IMG_3432

Efter mötet fikade vi tillsammans. Den smarriga hjortronkakan och de delikata dajmakorna var bakade av Julia Nordlund och Åsa Öberg.

IMG_3426   IMG_3428

Sedan följde det traditionsenliga lotteriet där alla som deltog på mötet hade tagit med sig vinsterna som lottades ut. Som vanligt var vinstbordet dignande och färgglatt och det fanns allt möjligt att välja på om man fick sin lott uppropad.

På vinstbordet fanns bl.a. pelargoner, tomatplantor, örter, olika sorters perenner, ettåriga växter, sättpotatis, sättlök, trädgårdsredskap och dekorationer, kaffe och böcker. De flesta fick nog gå hem som nöjda vinnare när sista lotten var dragen.

IMG_3422     IMG_3423IMG_3424

Margareta och Maurits från Mattesbäcken eko, grönt och turism passade också på att informera om och visa bl.a. ärtnät, majsplast och olika luckror som finns till försäljning hos dem.

Styrelsen tackar alla närvarande medlemmar för ännu ett trevligt årsmöte!

IMG_3434

Annons