Onsdagen den 10:e maj mötte 35 medlemmar upp i bygdegården för trädgårdssällskapets årsmöte.

               

Något som var extra roligt i år var att föreningen tilldelades 5000 kr i Sparbanken Nords satsning ”Personalmiljonen” vilket innebär att alla medarbetare fått 5000 kr att skänka till valfritt ändamål i regionen. Eva Nordlund valde att skänka sin del till Alterdalens trädgårdssällskap med motiveringen ”för den hemtrevnad och gemenskap föreningen skapar i bygden”. Jättekul!

För dessa pengar kommer vi att kunna göra något roligt och förslaget från styrelsen är att hyra in en föreläsare till hösten och under våren 2018 ha en workshop/inspirationskväll.

Övriga aktiviteter under 2017 blir:

  • I samband med städdagen på bruket 6/6 ska föreningen passa på att jordförbättra i den stora urnan nere på badstranden. Ny jord kommer att köpas in för detta.
  • Plantering och skötsel av sommarblommor. Vi kommer som tidigare att få sommarblommor av kommunen till planeringar vid överfartsvägen, Holmträsk och Altergård. Annonsering om plantering av sommarblommor kommer att göras närmare.
  • Visit Alterdalen 22-23/7 med bl.a. trädgårdsvisning hos Tine Burman Ingeberg.
  • Svampplockningsutflykt. Det planeras att göras en svampplockningsutflykt till hösten även i år. Annonsering om detta kommer att gå ut närmare.

Efter årsmötet bjöds alla medlemmar på supergott fika bakat av Åsa Öberg och Julia Nordlund.

  

Christine Eliasson berättade sedan om fröodling och hur man tar tillvara på fröer från det man själv odlat. Medlemmarna fick även förse sig med fröer från Christines trädgård, bland annat fanns laxböna och astrar men populärast blev nog sockerärtan ‘Arvidsjaur’. Christine berättade även lite om föreningen SESAM som är en ideell förening som verkar för att bevara den mångfald som finns bland köksträdgårdens och åkerns växter genom att medlemmarna fröodlar. Läs mer om SESAM här. Mycket intressant föredrag!

     

Kvällen avslutades med det populära lotteriet. Det var som vanligt ett välfyllt prisbord med många fina vinster att välja på och de flesta fick nog till slut gå fram och välja sig något.

   

Tack för ännu ett trevligt årsmöte!

Annons